Frigörande dans I Hössna bygdegård

Frigörande dans I Hössna bygdegård

13 13 people viewed this event.

Inga förkunskaper krävs. Frigörande dans är mindfulness/meditation i rörelse och/eller stillhet och motion för kropp och själ.

”Jag älskar mig själv när jag dansar. Jag låter allt få finnas. Alla känslor, smärta, välbehag, tyngd, lätthet, stillhet, rörelse….. Allt får finnas och allt accepteras. Det är inte alltid så lätt att ta med det ut i livet men i dansen är jag fri att vara JAG. och ju mer jag dansar desto friare är jag att leva mitt liv. ”

Vi rör oss, eller är stilla, kravlöst till varierande musik. Jag och musiken lotsar dig. Du inspireras till att vara med din uppmärksamhet i nuet, i dig, i din kropp. Du lockas till att röra dig på olika sätt, t.ex. mjukt och flödande, kantigt och taktfast, lätt och luftigt, vilt, stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill. Inga krav eller måsten. Inga bestämda steg. Om kroppen behöver vara stilla låter du den vara stilla. Om kroppen behöver röra på sig låter du den röra sig.

Jag som guidar dig heter Maria Ekenstierna. Jag är utbildad dansinspiratör och sedan 2006 har jag haft kurser och workshops i Frigörande dans. Jag är även yogalärare, massör och har gått kurs I dans- och rörelseterapi vid Karlstad Universitet.

Mer om mig och den frigörande dansen finns att läsa på min hemsida:
www.ekenstiernafriskvard.se

Det finns möjlighet att ta med egen lunch/fika om du även vill vara med på den mjuka hathayogan samma dag kl 11.30-13.00. Jag bjuder på te.

Plats: Hössna Bygdegård, Hössna Björkgåden 201, 523 97 Ulricehamn
Tid: 25/2 kl 14.00-15.30
Anmälan/frågor: tel/sms 0709 585754, epost maria@hela-dej.se
Kostnad 220:- (yoga+frigörande dans 400:-)

To register for this event please visit the following URL: http://ekenstiernafriskvard.se →

 

Date And Time

2024-02-25 / 14:00 to
2024-02-25 / 15:30

Share With Friends